شرکت کارگزاری ملل پویا

شرکت پتروشیمی فسا و آخرین صورت مالی سالانه

شرکت پتروشیمی فسا و آخرین صورت مالی سالانه

شرکت پتروشیمی فسا، آخرین صورت مالی سالانه خود را در تاریخ سوم مهرماه سال ۱۴۰۲ در سامانه کدال منتشر کرد و اکنون می‌خواهیم نگاهی به وضعیت و روند سهام این شرکت در یک سال گذشته داشته باشیم که چگونه توانسته با عملکردی جالب برای سهامداران خود سودسازی کند. سودسازی که هیچ‌گونه عملیات مرتبط با فعالیت شرکت برای آن صورت نگرفته است و حتی درآمد عملیاتی در راستای آن شناسایی نشده است.

با توجه به اینکه بانک‌های کشور سمت و سوی بنگاه‌داری را پیش گرفته و پول‌های خود را تبدیل به ملک و ساختمان می‌کنند، گویا دیگر شرکت‌های صنایع مختلف نیز این رویه را پیش گرفته اند تا فعالیت‌های خود را محدود به سپرده گذاری در بانک‌ها کنند و پول‌های خود را در بانک به عنوان سپرده گذاشته و از آن کسب درآمد می‌کنند و نهایتاً در انتهای سال مالی خود این میزان درآمد را سود شناسایی می‌کنند.

اکنون باید دید که بنا به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص بنگاه‌داری بانک‌ها و فعالیت‌های هزینه‌آور من‌جمله افزایش شعبه‌ها که فرمودند: «بانک مرکزی باید با نظارت کامل و دقیق، مانع بروز مشکلاتی نظیر مسائل سپرده‌گذاران برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی شود.» اکنون باید دید تا نگاه‌ها به سمت بانک‌ها معطوف شده است، به مابقی صنایع نیز توجه حداکثری در خصوص خروج از بنگاه داری و تمرکز بر ایجاد سود عملیاتی تمرکز می‌شود یا خیر؟

موضوع فعالیت پتروشیمی فسا که سهام آن در بازار پایه زرد فرابورس مورد معامله قرار می‌گیرد، به فعالیت‌هایی همچون احداث و راه اندازی و بهره برداری مجتمع‌های پتروشیمی و کارخانه‌های صنعتی به منظور تولید و بازاریابی مجاز می‌پردازد. از دیگر فعالیت‌های آن نیز می‌توان به صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره، صادرات، واردات و تبدیل مواد پتروشیمی و شیمیایی و فرآورده‌های فرعی و مشتقات ذی‌ربط آن‌ها، انجام کلیه فعالیت‌های تولیدی، صنعتی، بازرگانی مجاز، فنی و مهندسی که به‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم اشاره کرد.

با این تفاسیر و با نگاهی به صورت مالی سالانه منتشر شده این پتروشیمی در کدال در می‌یابیم که این پتروشیمی درآمدی را مرتبط با عملکرد و فعالیت‌های مربوط به یک پتروشیمی کسب نکرده است. وقتی که می‌گوییم از فعالیت‌های مربوط کسب درآمد نکرده به این معناست که "فسا" هیچ اقدامی را در راستای تولید و فروش محصولات خود انجام نداده و این مقادیر صفر در نظر گرفته شده است. (این آن‌چیزی است که در صورت‌های مالی در نظر گرفته شده است.)

در موضوع فعالیت این پتروشیمی آمده است که در بخش صادرات نیز به فعالیت می‌پردازد؛ اما باید گفت که این شرکت در داخل کشور فعالیت تولید و فروش را انجام نمی‌دهد چه برسد به آنکه بخواهد فعالیت خود را در خارج از کشور به ثبت برساند و باید تجدید نظری در خصوص شرح فعالیت این پتروشیمی در وبسایت رسمی آن شود.

نکته جالب‌تر آنجایی است که با یک جستجوی ساده در سامانه کدال می‌توان دریافت که این پتروشیمی از سال ۱۳۸۹ تاکنون میزان درآمدی را از فروش محصولات به دست نیاورده و تنها خود را به درآمد‌های متفرقه و میزان درآمدی که از سپرده‌ها به دست می‌آورد دلخوش کرده است.

پتروشیمی فسا در دوره مالی منتهی به اسفندماه ۱۴۰۱ میزان درآمدی که تحت عنوان سایر درآمد‌ها و هزینه‌های غیرعملیاتی به دست آورده برابر با مبلغ ۲۰ میلیارد و ۹۹۶ میلیون تومان بوده است که از این مبلغ، ۲۰ میلیارد و ۵۴۷ میلیون تومان آن مربوط به سود حاصل از سپرده‌های بانکی است. این موضوع را می‌‎توان به افزایش سود سپرده بانک‌ها بسط داد و در نتیجه در مقایسه با مبلغ سال گذشته شاهد افزایش ۲۲۱۴ درصدی سود سپرده بانکی در این پتروشیمی هستیم.