شرکت کارگزاری ملل پویا

پربازده ترین و کم بازده ترین صندوق های سرمایه گذاری سهامی و با درآمد ثابت را بشناسید

پربازده ترین و کم بازده ترین صندوق های سرمایه گذاری سهامی و با درآمد ثابت را بشناسید

بورس24 : تقریبا 14 ماه از سقف تایخی بازار سرمایه سپری شده و در این مدت شاخص کل بورس حدود 31 درصد افت کرده و از ارتفاع بالاتر از 2 میلیون واحد هم اکنون به کمتر از 1،5 میلیون واحد رسیده است.

در طول 14 ماه گذشته روند کلی بازار منفی بود اما در دو بازه زمانی کوتاه مدت شاهد رشد نسبتا سریع بازار هم بودیم. اولین دوره صعودی پرقدرت بازار که در دوران ریزش اخیر بورس اتفاق افتاد دوره یک ماهه ای بود که از بیستم آبان 99 تا 23 آذر 99 به طول انجامید و شاخص کل بورس از محدوده 1 میلیون و 211 هزار واحد به 1 میلیون و 515 هزار واحد ارتقا یافت.

پس از این صعود شارپی کوتاه مدت بازار دوباره فاز ریزشی گرفت و این بار شاخص کل را به کف پایینتری نسبت به کف قبلی رساند. زمانی که شاخص کل سوم خرداد ماه در محدوده 1 میلیون و 95 هزار واحد قرار داشت بازار یکبار دیگر گارد صعود به خود گرفت.

این بار شیب صعود بازار کمی ملایمتر از صعود قبلی بود اما زمان آن تقریبا سه برابر دوره صعود شارپی قبلی بازار بود. ضمن این که شاخص به سقف بالاتری نسبت به سقف قبلی رسید. این دوره سه ماهه از سوم خرداد ماه تا ششم شهریور ماه ادامه داشت و شاخص کل به سطح 1 میلیون و 575 هزار واحد دست یافت. پس از این دوره صعودی یکبار دیگر بازار در سراشیبی قرار گرفت و شاخص کل از کانال 1،5 میلیون واحدی خارج شد.

اما در این مدت که مسیر کلی بازار نزولی بوده صندوق های سرمایه گذاری چگونه عمل کرده اند؟

از بین 79 صندوق سرمایه گذاری سهامی پربازده ترین صندوق ها طی یک سال اخیر به ترتیب مشترک پیشتاز، مشترک آسمان یکم و توسعه اندوخته آینده بودند که بازدهی آن ها به ترتیب 37 درصد، 33 درصد و 33 درصد بود.

در 6 ماه گذشته پربازده ترین صندوق های سهامی به ترتیب مشترک نیکوکاری ندای امید با حدود 43 درصد، مشترک پیشتاز با 42 درصد و پالایشی یکم با 38 درصد بازدهی بودند.

طی یک سال اخیر کم بازده ترین صندوق های سهامی به ترتیب واسطه گری مالی یکم با منفی 36،7 درصد، بانک دی با حدود 34 درصد و مشترک رشد سامان با منفی 27 درصد بودند. به بیان بهتر این صندوق ها بیشترین بازدهی منفی را در میان صندوق های سهامی کسب کردند.

از بین 93 صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، بازدهی یک ساله صندوق نیکوکاری کشتی ورزشی ملی ایران بیش از 47 درصد بود و در رتبه یکم پربازده ترین ها قرار گرفت. صندوق سپر سرمایه بیدار با کسب بازدهی حدود 26 درصد در جایگاه دوم و صندوق با درآمد ثابت کوثر یکم با بازدهی بیش از 24 درصد در رتبه سوم پربازده ترین ها جای گرفتند.

در دوره 6 ماهه گذشته به ترتیب کامیاب آشنا با کسب بازدهی بیش از 17 درصد، اندوخته آمیتیس با بازدهی 13،6 درصد و صندوق با درآمد ثابت کوثر یکم با کسب بازدهی بیش از 13 درصد پربازده ترین صندوق های با درآمد ثابت بودند.

باید توجه داشت که صندوق های سرمایه گذاری که در راس این جدول رتبه بندی قرار دارند و بیشترین بازدهی را داده اند نیکوکاری هستند و ماهیت آن ها به این صورت است که منافع حاصل از این صندوق ها صرف امور خیریه می شود. مانند صندوق نیکوکاری کشتی ورزشی ملی ایران و مشترک نیکوکاری ندای امید.

شنبه 1 آبان 1400 اخبار